WordPress

Hjemmeside - Webshop - Blog
WordPress – Hvad er det?

WordPress er et såkaldt CMS system, Content Management System. Altså et system der kan holde styr på og organisere indhold på f.eks. en hjemmeside, en webshop eller en blog. Med WordPress kan du bygge enkle hjemmesider eller en avanceret webshop.

For at komme i gang med WordPress, er alt du skal bruge et webhotel og et domæne. Når man sætter WordPress op, så skal man bruge et tema og nogle plugins. Helt forenklet så bygges din WordPress side op med ”byggeklodser”. Det kræver ikke de store grafiske evner eller den helt store tekniske viden at sætte en hjemmeside, webshop eller blog op. Men det er klart en fordel at have teknisk forståelse. WordPress er brugervenligt og let at gå til. Der findes en masse vejledninger og videoer rundt omkring på nettet, hvis du skulle komme i problemer.

Man kan sagtens sætte en hjemmeside op i WordPress på et par timer. Der hvor man bruger tid og penge er opsætning og finpudsning af temaet og at få indstillet plugins rigtigt.

Man kan vælge at få kodet temaet til sin WordPress hjemmeside fra bunden eller man kan bruge et af de mange temaer der er tilgængelig på nettet. Der er både gratis temaer og betalte temaer. Det er klart at foretrække at man køber et tema, hvis hjemmesiden, webshoppen eller bloggen er et større og langvarigt projekt. Man kan købe temaer enkeltvis eller i bundles. Hvad du skal vælge, kommer helt an på om du bare skal lave én side, eller om du har behov for flere sider med forskellige temaer. Der er som regel en del penge at spare ved at købe temapakkerne.

Vores foretrukne tema-udbyder er Elegant Themes. Du får nogle virkelig gode temaer (87 stk.!), som er lette at gå til, en god support og gode vejledninger. Alt efter hvilken pakke man vælger får man det fra kun 69$, altså fra under 500 kr. StartupSupport.dk er bygget med Divi Theme fra Elegant Themes.

Annonce:

Hvordan gør man så, hvis man gerne vil i gang med WordPress?

Du køber et webhotel, køber et domæne og så er du klar til at komme i gang. Der findes mange forskellige webhoteller. Ens for dem alle er at du hurtigt kan installere WordPress og komme i gang med din hjemmeside.

Noget af det du skal tage med i overvejelserne inden du vælger webhotel er f.eks. – Er det en hjemmeside med mange billeder? (Det kan fylde meget.) Er det en webshop af de større, hvor der vil være meget trafik? Skal du have flere hjemmesider på samme webhotel? Hvor mange mailadresser har du behov for? De fleste har ubegrænset antal mailadresser. Her er nogle stykker som du kan kigge nærmere på:

Jeg anbefaler at du downloader den fulde pakke med WordPress, som du finder her. Vælg den danske udgave og følg den ”berømte 5 minutters”-installations-vejledning. Du bliver bedt om at indtaste informationer på din database. Disse informationer finder du i velkomstmailen fra det valgte webhotel.

Når du er færdig med installationen af WordPress, så har du faktisk din egen hjemmeside. Så er der kun tilbage at sætte tema op, lave tekster og indlæg.

Der findes rigtig mange guides og videoer på nettet, hvis du mangle hjælp til opsætning af WordPress.

Jeg kan også hjælpe dig i gang med din WordPress hjemmeside eller webshop. Udfyld formularen herunder med dine ønsker til din hjemmeside, så vender jeg retur med et uforpligtende tilbud.

Bestil tilbud på din nye hjemmeside

3 + 6 =