Næste gang du overvejer at stille det spørgsmål, enten over telefonen eller fysisk, så tænk lige på det her:
Det tager vedkommende 20-30 minutter at komme tilbage til den opgave vedkommende var i gang med.
Og så er det endda ikke sikkert at opgaven får samme fokus, som før du forstyrrede…
Det er tankevækkende, ik’?

Man kan jo aldrig få fat på dig

Jeg hører ofte for at jeg ikke er tilgængelig nok, og at det er for dårligt at jeg ikke bare besvarer et telefonopkald, for det tager jo kun 5 minutter.
Jeg er efterhånden blevet immun overfor det, og opfordrer folk til at sende mig en mail i stedet for at ringe, for så kan jeg planlægge mig ud af de opkald der bare tager 5 minutter. Bonus er også at vedkommende så har min fulde opmærksomhed i de 5 minutter.

Jeg øver mig selv i at blive bedre til at sende en mail i stedet for at ringe, især hvis det er noget der ikke haster.
Jeg ved selv hvor træls og frustrerende det er at blive forstyrret. Og der skal da nok også sendes en undskyldning eller to afsted til et par telefonsælgere der kom i klemme, når man alligevel tog telefonen.
Og som tidligere sælger og mødebooker, så ved jeg om nogen at den i den anden ende bare udfører sit job, og i mit tilfælde kan jeg jo bare lade være med at tage telefonen. Og så evt. ringe tilbage senere.

Jeg har fuld forståelse for at ting kan blive uoverskueligt, og man føler det haster, men jeg er nu engang soloselvstændig og kan ikke nødvendigvis være to steder på en gang. Hvis jeg ikke tager min telefon, og det haster, så sender man mig en mail med HASTER i emnefeltet, eller sender en SMS. 

 

Hvem betaler den tabte tid?

Det kan lyde hårdt og kontant, at man ikke vil have opkald og forstyrres. Men som soloselvstændig er man nødt til at være fokuseret og sørge for at der kan komme brød på bordet, og der er ikke penge i forstyrrelser og overspringshandlinger. For hvem fakturerer man lige de 20 minutter, hvor man er off track?

Med det sagt, så må du hjertens gerne ringe til mig. Jeg kan bare ikke garantere at jeg tager telefonen, men så sender du mig bare en mail. Enten svarer jeg på mailen eller ringer retur til dig. Haster det, så send en kort sms om problemet, så hopper jeg ud af osteklokken hurtigst, og ringer til dig.

Udfordring til dig

Man kan ikke være alle steder på en gang, og man kan ikke gøre alle tilfredse. Det er en de helt klare konklusioner efter 9 år som selvstændig.

Derfor har jeg også en udfordring til dig: I løbet af en uge eller et par dage, så prøv at tracke dine effektive arbejdstid, og samtidig tracker du også forstyrrelserne. Jeg tænker at det også bliver en øjenåbner for dig. Måske du endda også indfører telefontider eller regler for opkald og forstyrrelser…

Har du brug for hjælp til at få mindsket forstyrrelserne og samtidig også få planlagt sin arbejdsdag, så brug kontaktformularen herunder.